משרד עורך דין א. טסמה

לקוחה של משרדנו, חברה העוסקת באחזקת מבנים, פנתה אלינו בבקשה ללוות אותה בהליך פיטוריו של עובד שנחשד כי זייף אישורי מחלה.

לטענת החברה, העובד, אשר מסר לה אישורי מחלה, נצפה ותועד כאשר הוא עובד באופן פרטי בזמן שהותו במחלה. מנכ"ל החברה שחש פגוע ומרומה, ביקש לפטר את העובד לאלתר.

לאחר בחינת עובדות המקרה, הבהרנו לחברה כי לפי חוק דמי מחלה חל איסור לפטר עובד השוהה בתקופת מחלה. הבהרנו לחברה כי לפי פסיקת בתי הדין לעבודה בנושא, קיימת חזקה לפיה יש לכבד אישורי מחלה אותנטיים. על המעסיק לקבל את אישורי המחלה גם אם קיים חשש ממשי או אפילו הוכחה כי העובד מזייף אישורי מחלה. במילים אחרות, חל איסור לפטר את העובד שנחשד בכך שמסר אישורי מחלה כוזבים, כל עוד אישורי המחלה עצמם הם אותנטיים.

לאור המגבלות האלה, הצענו לחברה לבטל החלטתה לזמן את העובד לשימוע לפני פיטורים, ובמקום זאת לזמנו לשיחת בירור. הצענו כי במסגרת שיחת בירור זו החברה תציג בפני העובד את טענותיה בדבר זיוף אישורי המחלה ואת ההוכחות בנושא ותבקש לקבל תגובתו של העובד.

בעצתנו, החברה זימנה את העובד לשיחת בירור, פירטה בפניו את טענותיה, והציגה לו את התמונות והסרטונים בהם הוא תועד עובד באופן פרטי במהלך שהייתו בתקופת מחלה.

בסיום אותה שיחה, העובד התוודה כי אישורי מחלה שמסר היו פיקטיביים וכי הוא עבד באופן פרטי בתקופת המחלה הנטענת. בסיום אותה שיחה, הצדדים גם הגיעו לסיכום על התפטרותו של העובד באותו יום, סיכום שהועלה על הסכם בכתב שערכנו לצדדים.

חשוב להדגיש כי, הגם שחששותיו של המעסיק היו מוצדקים ואף מגובים בראיות מתאימות, ככל שהליך הפיטורים היה יוצא לפועל מבלי לקיים את שיחת הבירור, הייתה החברה מסתכנת בהפרה חמורה של החוק והפסיקה בנושא, וככל הנראה הייתה נגררת להליכים משפטיים ולהוצאות כספיות כבדות, לרבות תשלום עשרות אלפי שקלים בשל הפרת חוק דמי מחלה.

מעוניינים בייעוץ משפטי? צרו קשר עם עו"ד אבי טסמה בטלפון 050-7573158

Scroll to Top